Това обяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов

МВР се събира на националното съвещание заради предстоящите избори веднага след старта на предизборната кампания. На него ще бъдат поканени както представители на ДАНС, така и на прокуратурата. Това обяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Според него групите, които се занимават с купуване на гласове, започват най-активно да действат в началото на кампанията - в случая 9 май. Отделно от това онлайн система ще помага на МВР с информация къде и какви сигнали за купен вот има подадени в страната.

„Активацията на хората, които се занимават с купуването на гласове, започва тогава, когато стартира и предизборната кампания. Тогава и ние вече ще направим национално съвещание с всички областни директори, с колегите от ДАНС и прокуратурата. Интерактивната карта я въведохме за първи път на местните избори. Става въпрос за система, която онлайн ще ни дава информация за това къде, какви сигнали има подадени, колко са на брой, как са отработени, къде има сили и средства, които ние можем да прехвърлим на други места. Най-важното тя ще ни помага да вземаме най-правилните управленски решения”, заяви Калин Стоянов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase