37-годишният футболист е голмайстор №1 в историята на френските национали

Нападателят на Милан Оливие Жиру съобщи, че повече няма да играе за националния отбор на Франция след края на Евро 2024. Шампионатът, на който домакин е Германия, ще се проведе през юни и юли.

37-годишният Жиру е голмайстор номер 1 в историята на националния отбор на Франция с 57 попадения. С "петлите" той спечели и световната титла през 2018 година, като игра още финал на европейското първенство през 2016 година, както и финал на световното през 2022 година. Той има общо 131 мача за "сините".

Кои са най-добре платените спортисти в света (ГАЛЕРИЯ)

"Това ще бъде последният ми турнир с екипа на Франция. Това ще липсва, но е време да дадем път на младите. Освен това трябва да внимавам и да не играя един сезон в повече. Опитвам се да намеря баланса", каза таранът пред ежедневника "Екип".

През лятото Жиру ще напусне и европейския футбол, за да продължи кариерата си в американския ФК "Лос Анджелис" и единствената цел, която си е поставил, е достигането до котата от 60 гола за националния отбор. "Много хора говорят за това, че мога да вкарам 60 гола. Честно казано се надявам да го постигна, но това не е на всяка цена. Имах достатъчно успешна кариера. С изключение на Висшата лига на Англия, спечелих всички останали възможни трофеи", каза още той.

На Евро 2024 Франция е в група с Австрия, Нидерландия и Полша.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Георги Крумов, БТА