Той не изключи възможността да изпрати оръжия на Северна Корея

Изпращането на смъртоносни оръжия в Украйна, от страна на Южна Корея, би било голяма грешка. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на посещението си във Виетнам.

"Ако това се случи, тогава ще вземем съответното решение, което вероятно няма да се хареса на Сеул", каза Путин.

На 20 юни Южна Корея съобщи, че ще преразгледа дългогодишната си политика, която ѝ забранява да доставя оръжия директно на Украйна.

Путин подари на Ким Чен-ун руски автомобил (ВИДЕО)

Това се случи само ден, след като Путин и южнокорейският лидер Ким Чен-ун подписаха ново споразумение в областта на сигурността, по време на посещението на руския президент в Пхенян.

Споразумението разтревожи Сеул, тъй като то предвижда, че ако една от страните бъде нападната, другата трябва да се притече на помощ.

По време на пресконференцията си във Виетнам, Путин не изключи възможността да изпрати оръжия на Северна Корея.

"Тези, които изпращат ракети за Украйна, си мислят, че не се бият с нас, но аз казах, включително и в Пхенян, че тогава си запазваме правото да доставяме оръжие в други региони на света, като се съобразяваме с нашите споразумения със Северна Корея", заяви руският президент. 

"Изразената от руския президент Владимир Путин възможност, че Русия може да достави на Северна Корея оръжия след подписването на отбранителен пакт с Пхенян, са "невероятно обезпокоителни", заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС