Двама други са ранени

Експлозия във фабрика за производство на текила Хосе Куерво в Мексико уби петима души, съобщиха местните власти, предаде АФП.

Експлозия взе четири жертви и рани 35 души в Измир

„До момента е потвърдена смъртта на петима души, работници на компанията“, се казва в изявление на звеното за гражданска защита в западния щат Халиско.

Мъж е с изгаряния след взрив на газова бутилка в Бургаско

Двама други бяха ранени, единият от които сериозно. Все още не е известно какво е предизвикало взрива. От компанията твърдят, че се е случил по време на ремонтни дейности.

Взривът е засегнал четири контейнера с капацитет от 219 хиляди литра всеки. Два от тях са се срутили, обяви Виктор Уго Ролдан, директор на държавната служба за гражданска защита „Институтът по криминалистика на Халиско вече е тук, за да направи своята експертиза“, каза той.

На кадри от общинска охранителна камера се вижда как един от контейнерите лети на метри във въздуха след експлозията, която предизвика пожар, овладян часове по-късно. Инцидентът се е случил около 4:30 ч. (22:30 ч. по Гринуич) в дестилерията, позната като La Rojena.

Петдесет пожарникари са пристигнали на мястото, в допълнение на вътрешния екип за гражданска защита на фирмата.

Живеещите в близост до фабриката бяха временно евакуирани. След няколко часа, са се върнали по домовете си, електрозахранването е било прекъснато за кратко като мярка за безопасност.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС