Новост в това издание са доброволческите акции за облагородяване на условията

Тазгодишната кампания „Хижа на годината”, съвместна инициатива на 360mag.bg и Български туристически съюз, е в разгара си. 

В класацията се състезават хижите и заслоните, номинирани в конкурсната програма и тези, предложени за финансова подкрепа и инфраструктурни подобрения. Гласуването за тях започна на 15 май на сайта Huts.360mag.bg и ще бъде отворено до 25 септември включително.

Кои са номинираните за „Хижа на годината 2024”

„Хижа на годината” се завръща с още повече категории и финансови грантове в сравнение с 2023 г. Новост в това издание са доброволческите акции за облагородяване на условията в и около хижите, които ще допълнят финансовите грантове в усилията за помощ на нуждаещи се планински обекти, които нямат възможност да се справят сами.

В провелия се през април етап на предварителни номинации бяха получени общо над 200 номинации в 9 категории и 7 програми за подкрепа на хижите в България на стойност над 65 000 лв. Към всички номинирани за грантове хижи е изпратена анкета, на база на която ще бъдат определени хижите, които се борят за финансиране. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase