Апартаментът е бил заключен, а доброволец е разбил вратата

Евакуираха четири деца и тяхната леля при пожар в апартамент на 11 етаж в бургаския квартал "Меден рудник". Апартаментът е бил заключен, а доброволец е разбил вратата. По информация на NOVA случаен минувач успява да извади децата от горящото жилище преди пристигането на място на пожарникарите.

Инцидентът се е случил в ранния следобед. Семейството е обгазено. Линейка и пожарна са дошли на място. 

Виковете на децата привличат вниманието на Камен Иванов, който в този момент се намира до блока с горящия апартамент. Без да се замисли, мъжът хуква към входа.

"В момента, в който изкъртихме вратата, пожарникарите дойдоха и си свършиха работата. Черен дим започна да излиза", разказа той. 

В апартамента били три от четирите деца на многодетна майка заедно с тяхната 35-годишна вуйна, която е трудноподвижна. Тя е диагностицирана с детска церебрална парализа. Децата били оставени за малко от баба си, която излязла до магазина. 

"Със снаха ми бяха, никой не ги е заключил, оставила съм ги при възрастен човек", каза тя.

Пожарът е втори в дома на семейството. Преди месеци те останали без жилище след подобен пожар, при който изгоряло цялото им имущество.

Трите деца и жената са откарани в бургаската болница без опасност за живота, в шок и с леко обгазяване. Причините за пожара тепърва ще се изясняват.  

Репортер: Елена Танева

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase