"Целта на ученията е да се тестват съществуващите процедури за десант", се казва в съобщение от KFOR

Триста британски войници пристигат в Косово за съвместно учение с войници от мироопазващата мисия на НАТО (KFOR), съобщи белградският вестник "Данас".
От днес до началото на октомври KFOR ще проведе съвместно учение с контингент от 300 войници от Кралския Йоркширски полк на Великобритания, който временно е разположен в Косово, както и поредица от съвместни учения с други войски в рамките на тази мисия.

Връщането на военната служба в Сърбия - с цел помощ на Русия в Украйна?

"Целта на ученията е да се тестват съществуващите процедури за десант на допълнителни войски и тяхното интегриране в рамките на мисията на KFOR. Учението укрепва готовността на KFOR  да реагира на съответните развития в областта на сигурността, за да гарантира непрекъснатото изпълнение на нашия мандат, основан на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН от 1999 г., да допринесе за безопасна среда за всички хора и общности, живеещи в Косово, и за свободата на движение по всяко време и по безпристрастен начин“, гласи съобщение от  KFOR.

В съобщението се казва още, че след учението контингентът на Кралския Йоркширски полк ще се завърне в Обединеното кралство.
"KFOR ще предприеме всички мерки за смекчаване на последиците върху пътния трафик, които могат да се очакват в резултат на движението на военния персонал и превозните средства преди и по време на учението“, се казва в съобщението.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА, Светла Митева