Броят на свързаните с конфликта смъртни случаи се е увеличил с 200 процента през последните две седмици

Повече от половин милион души в Ливан са били принудени да напуснат домовете си, а 285 000 са напуснали страната, съобщи днес Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси.

Броят на свързаните с конфликта смъртни случаи се е увеличил с 200 процента през последните две седмици, а този на разселените хора - с 385 процента.

Израел нанесе удари близо до летището в Бейрут

От 23 септември Израел значително засили ракетните си атаки по обекти на подкрепяната от Иран организация "Хизбула" в Ливан. Групировката атакува Израел в знак на солидарност с "Хамас", откакто избухна войната в Газа след терористичните атаки на 7 октомври.

Над 1700 души са убити и близо 10 000 ранени в конфликта между Израел и "Хизбула" за последната година по данни на Министерството на здравеопазването на Ливан. През последното денонощие при израелските бомбардировки са загинали 25 души и са били ранени 127.

По информация на Международната организация по миграция най-малко 541 527 души са разселени на територията на Ливан, а 285 000 са напуснали страната от 23 септември. Около 40 процента от тях са ливанци.

Израелски удар прекъсна главния път на Ливан към Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Редактор: Цветина Петкова
Източник: Любомир Мартинов, БТА