Научете повече по темата от екипа на Вива Кредит

Бързите кредити присъстват все по-активно в съвременния живот, защото помагат за постигането на различни малки и големи цели – от осъществяване на мечтани пътувания до кандидатстване за покупка на дом или покриване на неочаквани разходи, напомнят от Vivacredit.bg.

Кога обаче е правилния момент за вземане на заем и кога си заслужава да прибегнете към този вариант? Научете повече по темата от екипа на Вива Кредит в следващите редове.

Как да определите дали тегленето на заем е подходящо финансово решение?

Един от най-добрите варианти да определите дали наистина се нуждаете от заемни средства, е като оцените вашето финансово състояние. Анализирайте доходите на всички членове от семейството, вземете предвид ежемесечните разходи и преценете дали те са ви достатъчни, или се нуждаете от допълнителна помощ за покриване на конкретни нужди. Тук е много важно да определите и каква е вашата възможност за връщане на заетите финансови средства без задлъжняване.

Трябва да имате ясен поглед върху вашия бюджет, за да определите какви са вашите нужди и възможности.

В кои случаи най-често налага тегленето на заем?

В повечето случаи бързите кредити са необходими за покриването на непредвидените разходи, като ремонти, лечения, непредвидени сметки и много други, които могат да доведат до финансови затруднения.

В други случаи, те са предпочитани за важни вложения, като стартиране на малък бизнес, кандидатстване за покупка на жилище, закупуване на автомобил, обзавеждане за дома и други.

В малък процент от случаите, може да се използват за покриване на стари задължения или обединяване на други по-малки заеми.

Какво да съобразите при кандидастване за заем?

За благополучното теглене и връщане на заетите финансови средства, трябва да съобразите следните особености:

  1. Условия за кредитиране
    Процентът на лихвата е най-важното условие, което да вземете предвид. Използвайте онлайн калкулатора на избраната кредитна институция, за да се запознаете с лихвата и вноските, които ще дължите за избрания от вас погасителен срок. Просто въведете нужната сума и всичко останало ще се изчисли директно.
    Вижте какви са условията по договора, начин за получаване на сумата, дали е необходимо да разполагате с поръчител и на какви изисквания трябва да отговаря той. При някои институции може да бъде необходима и банкова гаранция, напомнят от Вива Кредит.

  2. Стратегия за управляване на дълговете
    За да избегнете задлъжняване и да връщате заетите средства навреме, трябва да си изградите ясна и стриктна стратегия за управление на дълговете. Следете разходите си и стриктно внасяйте вноските си според погасителния план, за да не усещате финансов натиск.

Това са някои от най-важните особености, на които да обърнете внимание, когато решите да предприемете стъпка по кандидатстване за бърз заем от даден кредитор.

Редактор: Станимира Шикова