Актрисата е изглеждала „твърде странно“ за някои роли

„Когато за първи път излязох от театралното училище, не работех като много от моите колеги. Но някой, който ръководеше една от най-големите кастинг агенции, ме хареса и ме помоли да дойда и да бъда четец на хората, които се явяват на прослушване. Не можех да бъда забелязана като актьор. А и изглеждах странно, никой не знаеше какво да прави с мен. Така че ходех по три или четири пъти в седмица и прекарвах по няколко часа в четене“, разказа Кейт Бланшет за британското списание „HELLO!“.

Мария Бакалова подготвя пиеса за "Бродуей"

Филмовата звезда обича да работи с режисьори, които я подтикват да излезе от зоната си на комфорт. „Винаги съм благодарна на режисьорите, които ти предлагат нещо, което те изненадва, че може би виждат в теб нещо, което ти не можеш да видиш в себе си, и затова се случват тези предизвикателства. Мисля, че последното огромно такова за мен беше работата с Тод Фийлд по „Катран“. Чувствах се като планина, която дори не можех да започна да знам как да изкачвам, и бях абсолютно ужасена от нея. Но от много, много години в театъра съм се научила как да превръщам страха във вълнение“, сподели холивудската актриса.

Въпреки бляскавата си кариера на екрана, първата любов на 55-годишната звезда - театърът, винаги ще бъде най-голямата ѝ страст. „Започнах в театъра и той все още е моята единствена голяма любов, защото си толкова свързан с публиката. Когато работиш в киното, често се разделяш с публиката“, обясни тя.

Кейт предпочита да получи „интересна“ роля, отколкото голяма. „Трябва да разбереш колко много искаш тази работа. Защото не всяка работа си струва да бъде приета. Бих приела работа, в която други хора не биха могли да видят възможност, с героиня, която умира на деветата страница. Казваха ми: „Не искаш ли по-голяма роля?“. А аз отговарях: „Не, не, не. Това е интересната роля“, посочи Бланшет. 

Редактор: Мира Мирчева
Източник: БГНЕС