Той отрича да е обиждал и заплашват полицаи

Депутатът Александър Методиев вече е без имунитет. Народният представител, по-известен като Бат Сали, доброволно се отказа от защитата си. 
 
Преди дни главният прокурор Сотир Цацаров поиска депутатът да бъде разследван, защото заплашвал и обиждал пътни полицаи.
 
Дава ли депутатската карта чувство за безнаказаност? 
 
Неподчинение на стоп палка след извършено нарушение. Заплахи и обиди срещу пътни полицаи. Опит да се пречи на униформените в изпълнение на задълженията им. С тези мотиви главният прокурор поиска съдебно преследване срещу бат Сали. 
 
Депутатът отрича да е обиждал и заплашват полицаи. Преченето на полицията всъщност било притичане на помощ. На свои хора, спрени от катаджиите. Заради съмнения, че пътната акция се осъществява по етнически признак. Демонстративното размахване на депутатска карта пък било представяне пред органите на реда. И както полицаите не били точно полицаи, така и заплахите за бъдещи уволнения не били точно заплахи. 
 
Бат Сали има и своето обяснение защо на МВР и прокуратурата са били нужни два месеца да установят, че е закононарушител.
 
"Предстоят избори. Върнете се назад всички избори и ще видите, че преди избори моето име все се споменава", посочва той.
 
За бъдещите дела срещу себе си депутатът има и свидетели.