Вижте какви са резултатите на тези, които се престрашиха

Кандидат-президенти на тест за интелигентност. Световната организация на хора с висок IQ „Менса” покани желаещите да заемат висшия пост на "Дондуков 2" да проверят интелекта си.

По темата

Съгласиха се едва 4 общо 21 кандидати. Част от кандидатите дори се засегнаха, когато интелектът им се подложи на изпитание. А деветима от тях намериха за разумно да кажат пред камера защо не искат да се явят на тест на интелигентност. 

Според Татяна Дончева гласуващите не гледали интелекта. Това научила от опит в политиката. Видяла го и за себе си, и за други.

"Доста хора от криминалния бизнес, бандидити, даже убийци, имат висока, даже доста висока степен на интелигентност", аргументира се Николай Банев.

И понеже кандидатите не се съмняват в интелекта си, не искат да го покажат. Жорж Ганчев официално и твърдо отказа да сравнява ума си с този на другите. И обясни, че разликата между неговия интелект и този на останалите била 10 тона книги.

Бисер Миланов пък направи тест за интелигентност у дома и представи резултатите пред NOVA. 

Кемил Рамадан първо изпрати писмен отговор на поканата. По думите му тя била шоу за унижение, и още: цирк, позорище, смях.

Веселин Марешки остави теста за интелигентност в тази кампания без коментар. Велизар Енчев също не провери потенциала си. Заради разочарование от екипа ни. Камен Попов официално обясни, че с тест за личностни качества си избира хората, а после и с гаранти. Освен това, вицепрезидентът му решавал тест на "Менса" и имал добър резултат. 

Умът е важен, но не само, отговори Ивайло Калфин, без да се явява на тест. А главните претенденти за президентския пост - Цецка Цачева и ген. Румен Радев - оставиха поканата на "Менса" без коментар.