Засега се предполага, че смъртта на момчетата е настъпила, след като забравили да затворят вентила на уреда. След инцидента в къщата е пламнал и пожар...

 

Двама младежи загинаха след задушаване от газова бутилка. Инцидентът е станал в къща в столичния квартал "Челопечене".

 

Засега се предполага, че смъртта на момчетата е настъпила, след като забравили да затворят вентила на уреда. След инцидента в къщата е пламнал и пожар.

 

Версията нещастен случай се появила веднага с огледа на полицията. 19-годишният Росен Иванов поканил своя приятел Димитър Фарлати, на 17 години, в къщата, която ползвал като вила. Домът е на мъж, с когото майка му живеела на семейни начала. В момента работел в Бургас.

 

Отравянето е станало неусетно. Смъртта е настъпила още вчера след обяд. Чак при последвалия пожар на сутринта съседи подали сигнал до МВР.

 

Само от началото на годината инцидентите след неизрядни газови устройства са 40, като 17 са с последвали пожари, сочи статистиката на МВР. При теч от бутилка често използваният пропан-бутан се събира ниско над земята и е трудно проветряването му.

 

Задушаване идва при изместване на въздуха - при вдишване кръвта обеднява на кислород. Започва виене на свят, гадене, загуба на съзнание. Метанът също може да задуши ако измести кислорода.