1500 души останаха без ток в "Младост" след поредния неуспешен опит за кражба...

1500 души останаха без ток след поредния неуспешен опит за кражба от столичен трафопост. След като предизвикал токов удар, 30 годишен мъж загубил съзнание и бил откаран в Пирогов с опасност за живота.

От електроразпределителното дружество обясниха, че само за година кражбите от техни съоръжения са се увеличили двойно. Двойно повече са и инцидентите.

Екипите на Бърза помощ и ЧЕЗ дошли до трафопоста около 21 часа снощи след като тока спрял в половината квартал "Младост". Натъкнали се на натрапника, който лежал в безсъзнание пред оголените жици.

След като отключил външната врата на трафопоста, мъжът се е опитал да влезе, за да открадне медни детайли.

Начинанието му, обаче било обречено на неуспех още от самото начало, защото влязъл необезопасен и докоснал съоръжението, по което тече ток, с голи ръце. Според лекарите е цяло чудо, че е оцелял.

В момента нарушителят се намира в реанимацията на Пирогов с 30 процента изгаряния.

Все още никой от близките му не е дошъл да го види.

От болницата пък обясниха, че подобни инциденти не са рядкост. На съседното легло в Пирогов и в момента лежи още един пациент, пострадал по същия начин.

От ЧЕЗ обясниха, че щетите само от началото на годината са за над милион и 200 хиляди лева. Голяма част от опитите за кражби, обаче завършват фатално, особено ако крадецът е неопитен.