Нападателят взел 8 заложници, а по-рано застрелял полицай...

Драма със заложници в Съединените щати приключи на четвъртия ден, след като похитителят се предаде. Преди това той освободи осем души, които държал като заложници в град Атина, щата Джорджия.

Нападателят нахлул в апартамента им във вторник, след като преди това застрелял полицай и ранил друг. Те се опитали да го арестуват заради кражба на кола.

 33-годишният Джейми Худ беше изведен от спецполицаи от сградата, в която държеше заложници. Преди да се предаде той поискал да присъстват телевизионни екипи, защото се опасявал, че полицаите може за го застрелят.

Драмата започнала, когато престъпникът атакувал шофьор на автомобил, за да открадне колата му. Той го заплашил с оръжие и го завързал. След това потеглил с висока скорост. Човекът, обаче, успял да се освободи и да уведоми полицията.

Патрул засякъл бандита с крадената кола, но той стрелял срещу полицаите. Убил един служител на реда и ранил негов колега. След това изпаднал в паника и нахлул в апартамент близо до университетското градче на щата Джорджия. Там взел за заложници осем души. След преговори, които продължили близо четири дни, Худ освободил хората и се съгласил да се предаде.