Нищо не е сигурно, но доколкото мога да направя заключения от разследването, той (Строс-Кан) ще бъде оправдан. Направи ми силно впечатление. Въпреки обстоятелствата той издържа, добавя адвокатът.

Бившият генерален директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан ще бъде оправдан на процеса по обвинение в опит за изнасилване и сексуално посегателство. Това заявява един от адвокатите му Бенджамин Брофман в интервю днес във вестник \"Аарец\".

Той ще пледира невинен и в крайна сметка ще бъде оправдан, казва Брофман в интервюто за израелския всекидневник – първото след ареста на неговия високопоставен клиент на 14 май. Нищо не е сигурно, но доколкото мога да направя заключения от разследването, той (Строс-Кан) ще бъде оправдан. Направи ми силно впечатление. Въпреки обстоятелствата той издържа, добавя адвокатът. Не е забавно да си обвинен за неща, които не си извършил, изтъква още Брофман, който и в Израел, за да присъства на семейно събитие.


Шестдесет и две годишният Бенджамин Брофман е смятан за един от най-големите адвокати в САЩ. Бил е адвокат на някои от американските звезди включително на покойния Майкъл Джексън. /АФП