\"От 19 март до 26 май има 718 жертви между цивилното население и 4 067 ранени – 433 от тях сериозно\", съобщи правителственият говорител Муса Ибрахим на пресконференция, като цитира данни на либийското министерство на здравеопазването.

Правителственият говорител Муса Ибрахим заяви, че въздушните удари на НАТО в Либия са убили 718 цивилни граждани и са ранили 4 067 от началото им на 19 март до 26 май.

\"От 19 март до 26 май има 718 жертви между цивилното население и 4 067 ранени – 433 от тях сериозно\", съобщи Ибрахим на пресконференция, като цитира данни на либийското министерство на здравеопазването.


Той изтъкна, че тези цифри не включват жертвите сред армията, които министерството на отбраната на страната отказва да назове. Муамар Кадафи не е обсъждал стратегии за оттеглянето си с президента Джейкъб Зума по време на неговото посредническо посещение в търсене на мир в Либия в понеделник, допълни говорителят, цитиран от Ройтерс. Зума \"не е обсъждал каквито и да е стратегии за оттегляне така, както те бяха описани в медиите\", посочи говорителят. Според него оттеглянето на Кадафи е най-лошият сценарий за Либия. /АФП