Броят на жертвите на заразата достигна 31, след като 75-годишна жена почина в Германия. Над 3000 са болните в най-малко 14 страни. Повечето от тях са регистрирани в Германия, както и 30 от смъртните случаи. Инфекцията вероятно е тръгнала от заразени семена или лоша хигиена във фермата, в която са отгледани кълновете.

Германия идентифицира източника на смъртоносната зараза с бактерията \"ешерихия коли\". Това са зърнени кълнове, отгледани във ферма в Долна Саксония.

Новината беше съобщена от Рейнхард Бургер - директор на института за заразни болести \"Робърт Кох\". Той каза, че са изследвани повече от сто души, които са консумирали зърнени кълнове в ресторанти. Така са събрани достатъчно доказателства, че именно зърнените кълнове са причина за заразата. Те са станали популярни през последните години за приготвянето на храна в заведения, като са използват в салати и сандвичи, коментират диетолози.

Броят на жертвите на заразата достигна 31, след като 75-годишна жена почина в Германия. Над 3000 са болните в най-малко 14 страни. Повечето от тях са регистрирани в Германия, както и 30 от смъртните случаи. Инфекцията вероятно е тръгнала от заразени семена или лоша хигиена във фермата, в която са отгледани кълновете. Двама от работниците  в стопанството също са болни.