Синът на Муамар Кадафи Сейф ал-Ислам не е арестуван, съобщи журналист на АФП...

Синът на Муамар Кадафи Сейф ал-Ислам, за който вчера беше съобщено, че е заловен от либийските бунтовници, се появи сред свои привърженици в центъра на Триполи. Той заяви, че правителството е пречупило гръбнака на съпротивата.


Сейф ал-Ислам пристигна с автомобил, заобиколен от лоялисти. Кореспонденти твърдят, че той е изглеждал самоуверен и енергичен. 


Сейф ал-Ислам се появи в хотела в Триполи, където са настанени чуждестранните журналисти. Пред тях той заяви, че правителството е хванало в капан бунтовниците и печели битката.


Вчера преходният съвет на Либия заяви, че синът на Кадафи е заловен. Новината беше потвърдена и от прокурор от Международния наказателен съд. Сейф ал-Ислам подчерта, че въобще не се интересува от заповедта за арест и от обвиненията срещу него за престъпления срещу човечеството.


На въпрос, дали баща му се намира в безопасност и е в Триполи, той отговори \"Разбира се\". Въпреки това, местонахождението на Полковника остава неизвестно.


Резиденцията му в столицата Баб ел Азизия и през изминалата нощ беше сцена на сблъсъци между негови привърженици и бунтовниците. Дипломатически източник е заявил пред агенция Франс прес, че Кадафи все още се намира в комплекса.