Либийските бунтовници съобщиха, че при боеве е бил убит Ханибал - един от синовете на Полковника...

Либийските бунтовници съобщиха, че при боеве е бил убит Ханибал - един от синовете на полковника, както и шефът на разузнаването му.

 

Междувременно Алжир съобщи, че съпругата и три от децата на Муамар Кадафи са пристигнали в страната вчера рано сутринта и са били приети по хуманитарни причини. По непотвърдена информация, след това са заминали за трета държава.

 

За пристигането на съпругата на Кадафи и три от децата му в Алжир е било съобщено официално на ООН и на Преходния съвет на Либия. Те са пресекли границата в 8.45 часа вчера сутринта местно време.

 

По непотвърдена информация семейството на Полковника пътувало с конвой от шест тежко въоръжени превозни средства. Говорител на Съвета обаче заяви, че приемането на съпругата и децата на Кадафи в Алжир може да се разглежда като акт на агресия срещу либийския народ и желанията му.

 

Той подчерта, че ще се иска връщането на бежанците с всички законови средства, за да бъдат изправени пред правосъдието. Малко по-късно обаче, британска телевизия съобщи, че членовете на семейство Кадафи са отпътували за трета страна, без да се уточнява коя точно е тя.

 

Междувременно бунтовниците обявиха, че са убили и директора на разузнаването при режима Абдула ас Сенуси и един от синовете на Полковника. Те са починали от раните си в събота при сблъсъци в Тархуна, на 90 километра югоизточно от Триполи, каза говорител на съпротивата. По думите му Хамис Кадафи вече е бил погребан. Засега тези твърдения на бунтовниците не могат да бъдат потвърдени от независим източник.