В изложбата, наречена \"Дай ми малко истина\", са представени повече от 100 предмета...

Пътуваща изложба от произведения на изкуството, принадлежали на Джон Ленън, беше открита от съпругата му Йоко Оно в Ню Йорк. Ако беше жив, известният музикант от Бийтълс щеше да навърши 71 години.

 

В изложбата, наречена \"Дай ми малко истина\", са представени повече от 100 предмета. Сред тях са и рисунки, правени от самия Джон Ленън за сина му Шон, текстове на песни и портрети.

 

Един от най-интересните обаче са три рисунки с автографа на певеца. Те са правени през 1969 година за сватбен подарък на съпругата му Йоко Оно.

 

В тях има изключителни еротични произведения, които са в основата на полицейските обиски през 1969 и 70-та година. Тогава служителите на реда в Лондон, Торонто и Оукбрук в щата Илинойс решили, че творбите са твърде еротични и ги иззели от изложбата, като заплашили да ги унищожат.

 

Като художник, Джон Ленън е известен със скиците си, които по-късно Йоко оцветява. Изложбата в Ню Йорк е безплатна, тъй като певецът е смятал града за свой дом. Всеки посетител обаче дава по 2 долара дарение за организация, която изхранва възрастни и болни хора.