Пускането на топлото обаче ще стане в рамките на няколко дни...

 

\"Топлофикация София\" от днес пуска парното на всичките си абонати. От дружеството аргументират решението с прогнозите, че температурите през тази седмица няма да скочат, според очакванията.

 

Единствено софиянци могат да разчитат радиаторите им да се затоплят от днес. Пускането на топлото обаче ще стане в рамките на няколко дни.

 

Абонатите на парно в Плевен, Враца, Велико Търново, Пловдив, Перник, Сливен, Варна, Бургас, Габрово, Шумен, Казанлък и Разград ще почакат още преди да се затоплят апартаментите им.

 

В тези градове топло ще има само по заявка. За да са готови за пускането на парното абонатите трябва да приключат с ремонтите в сградите, да напълнят инсталациите и да отворят крановете на радиаторите.

 

Тези столичани, които искат да отложат началото на отоплителния сезон, трябва веднага да подадат заявления в съответния топлорайон.

 

От Асоциацията на топлофикационните дружества съобщиха за \"Новините на Нова\", че независимо от решението на енергийната комисия, 4 топлофикации в страната няма да увеличат цените си до края на годината - това са Бургас, Пловдив, Враца и Велико Търново. При останалите сметките ще скочат средно с 4-5%.