Обилните валежи и падналият сняг усложниха обстановката в Добричка област...

Обилните валежи и падналият сняг усложниха обстановката в Добричка област. Рано тази сутрин над 50 села осъмнаха без ток. Нарушено е водоснабдяването заради излезлите от строя над 5 помпени станции.

 

Екипи на пожарната служба и „Гражданска защита" участваха в отводняване на мазета и помещения в общините Шабла и Каварна. Там падналият дъжд достигна 100 литра на квадратен метър. Близо 5 часа остана затворен за движение пътят Добрич-Варна.

 

Бурният вятър, който образува навяване по пътя, затвори в 7.30 часа пътя Добрич-Варна. Колона от десетки товарни автомобили и ТИР-ове се образуваха на изхода на Добрич. Полицейски патрул отклоняваше автомобилите по обходни маршрути.

 

До обяд пътят от добричка страна беше разчистен, но все още аварирали автомобили до село Любен Каравелово и навявания блокираха пътя към Варна. Едва към 14.00 часа движението бе възстановено.

 

Силният вятър предизвика скъсване на електропроводи и остави десетки селища в областта без ток и вода. В село Стожер хората са прекарали цялата нощ на тъмно и студено.

 

Заради силния вятър и дъжд в Балчик днес бе обявен неучебен ден. Екипи на пожарната отводняваха къщи и мазета в селища в Шабленска и Каварненска общини. Заради високото ниво на водите има опасност да прелее Шабленското езеро.