Детето често прибирало пияния си баща от заведения в малките часове на денонощието

Полицията в американския щат Мичиган арестува и изправи пред съда мъж, който системно принуждавал 9-годишната си дъщеря да шофира. Детето често прибирало пияния си баща от заведения в малките часове на денонощието. Срещу 39-годишният Шон Уеймър бяха повдигнати обвинения за издевателство срещу дете.


Дъщерята на Шон Уеймър, както обикновено, го прибирала с колата от поредната кръчма, когато зад тях се чули полицейски сирени. Служителите на реда свалили 9-годишното дете от шофьорското място и задържали бащата. 


Момиченцето било много изненадано и попитало полицаите защо ги арестуват, след като тя шофирала доста добре. 


Следователите с изненада установили, че за да кара, детето използвало столче за кола, което обичайно стои на задната седалка и предпазва детето при евентуална катастрофа. Въпреки че автомобилът бил голям мини ван, тя успявала да стига педалите и съвестно давала мигач преди да завие. 


Полицията иззела запис и от охранителна камера на бензиностанция. Пред служителя бащата се похвалил, че си имал осигурен шофьор, когато пиел. 


На кадрите се вижда, как мъжът едва ходи и със залитане стига до превозното средство. Служителят на бензиностанцията се възмутил и незабавно повикал полиция. Родителите на 9-годишната шофьорка са разделени и през уикенда съдът е постановил тя да бъде при баща си.


Когато го арестували, той обяснил, че й давал урок по шофиране. В същото време отказал категорично да бъде проверен с дрегер. После си признал, че е пил цяла нощ.