Атентати бяха извършени срещу израелски дипломати в Индия и Грузия...

Атентати бяха извършени срещу израелски дипломати в Индия и Грузия. Бомба избухна в кола на израелското посолство в Делхи. Друго взривно устройство беше намерено и обезвредено под автомобил на дипломатическата мисия на еврейската държава в Тбилиси.

 

Индийската телевизия показа кадри на горящ автомобил, който малко по-късно е бил изгасен. Районът е отцепен незабавно, а сапьори са започнали оглед на мястото. Самото посолство е силно охранявано, въпреки че се намира в непосредствена близост до официалната резиденция на индийския премиер.

 

В същото време грузинските власти обявиха, че бомбата е била поставена под автомобила на израелски дипломат. Охраната обаче я забелязала и взривното устройство било обезвредено. Израелският министър-председател Бениямин Нетаняху обвини за двата инцидента Иран и групировката Хизбула.

 

Световните агенции припомнят, че през последните месеци мерките за сигурност във всички посолства на еврейската държава бяха засилени. Това стана след като Техеран обвини Израел, че е извършил нападения срещу ирански учени, занимаващи се с ядрената програма на страната.