Сред тях е и това на 5-годишно момиченце...

Телата на още осем жертви бяха открити в заседналия край бреговете на остров Джилио кораб \"Коста Конкордия\". Сред тях е и това на 5-годишно момиченце. Италианските власти обявиха, че загиналите са 32-ма души, но засега са намерени телата на 25 от тях.

 

Телата са били открити вчера, но засега водолазите не са успели да ги извадят, заради лошото време в района. Италианската прокуратура е започнала разследване срещу още седем души. Това са четирима високопоставени членове на „Коста Конкордия\" и трима служители на компанията-собственик на кораба. Капитанът на плавателния съд Франческо Скетино вече беше обвинен за убийството, корабокрушение и изоставяне на кораба преди всички на борда да бъдат евакуирани. Самият той отрича, че е извършил нещо нередно.

 

В същото време холандските екипи продължават изпомпването на почти 2300 тона гориво от кораба. На борда на „Коста Конкордия\" пътуваха 4 хиляди и 200 души. На 13-ти януари плавателният съд се блъсна в скалите край остров Джилио, а след това се наклони настрани.