Поп кралицата показа клип, в който френската лидерка на десницата беше със свастика на челото...

 

Лидерката на френската крайна десница Марин льо Пен заплаши, че ще съди Мадона заради видео, на което тя беше представена със свастика на челото си.

 

Снимката беше показана за кратко на концерт на американската поп звезда в Тел Авив миналия четвъртък в рамките на световното й турне "MDNA". Тя беше прожектирана по време на песента "Nobody Knows Me", като лицето на Мадона се трансформираше в образа на редица известни фигури, сред които китайският президент Ху Цзинтао, бившата кандидатка на републиканците за президент на САЩ Сара Пейлин и папа Бенедикт XVI.

 

След това за секунда се появиха очите и челото на Льо Пен, след което свастика и очите на Адолф Хитлер бяха наложени върху лицето на лидерката на Националния фронт. Побеснялата Льо Пен заплаши да съди певицата, ако тя не промени видеото на концерта си в Париж на 14 юли, националния празник на страната, и в Ница през август.

 

"Ако тя направи това във Франция, ние ще я чакаме", заяви Льо Пен пред вестник "Паризиен". "Впрочем, Мадона върна ли децата, които открадна от Африка? Или в крайна сметка ги купи?", запита лидерката на крайната десница. Певицата осинови две деца, Дейвид и Мърси в Малави през 2007 и 2009 г., след което коалиция от около 85 местни неправителствени организации я обвини в "отвличане на деца".

 

"Тя е стара. Вече не знае какво да прави, за да кара хората да говорят за нея, защото песните й вече не стават", категорична е Льо Пен.