Chill Station oпределено е събитие от нов тип – по-творческо, по-деликатно и по-зелено...

През следващите няколко дни - дъждовни или не, ще бъде създадено едно ново и различно място, което ще предложи спасение на всички онези, които копнеят за слънце, усмивки, хармония, любов и невероятни преживявания с приятели извън бетонния град. Там времето ще спре, за да може всички грижи, проблеми и задължения да отстъпят място на нещо по-добро...

 

Мястото е Chill station. Това е името на широка музикално-творческа платформа, която възниква през лятото на 2011 г. Създадена е от Филип Стоянов (Crop circle project) и Михаил Димов (Global Vision Circle). В себе си тя обединява най-общо казано почитателите на изкуството - диджеи, художници, фотографи, артисти и хора с разностранни интереси в областта на музиката и изкуствата.

Платформата има за цел да ни презареди с положителна енергия, творческо вдъхновение и вяра в собствените ни креативни възможности, както и да сплоти хората – нещо от особено значение в днешните времена на индивидуализъм и агресия. Освен това, насърчаването към природосъобразен начин на живот и развиването на творческото начало у всеки един от нас също са сред целите на Chill station. Паралелно с това ще бъдат представени некомерсиална музика и артисти и ще бъде дадена сцена за изява на свободомислещия дух извън рамките на комерсиалната култура наложена от медиите.

 

Но все пак - какво е Chill station?

 

Това е една колкото имагинерна, толкова и реална станция - място, където човек ще може да изпие чай с приятели в незадимена среда, да послуша релаксираща сетивата и съзнанието музика, да разгледа интересни изложби и пърформанси, да опита от извора наречен Йога, да рисува и дори да участва свободно в музикотворенето чрез така наречения Life trance circle.

Ако написаното дотук ви е харесало…

 

…И все още не сте присъствали на някое от предните две издания на Chill station, не се колебайте да го направите на 6,7 и/ или 8 юни в столичния клуб Twins, който ще бъде напълно трансформиран в зелена градина и небесна юрта едновременно.

 

През тези три дни ще можете да чуете музикална селекция от 13 диджеи в електронните стилове ambient, chillout, dub, idm и downtempo, а на голям екран ще се преливат кадрите от няколко фотографски изложби, които ще ви пренесат в света на покоя на природата и планините.

 

И за да бъде хармонията пълна – ще имате възможност да опитате вкусен хималайски чай, ароматни домашни сладкиши, ще може да рисувате заедно с познати и все още непознати приятели, да потънете в интересен албум или книга или да правите музика.

 

За по-любознателните и „зелено" настроените...

 

Ще бъдат представени презентации на теми "Влажните зони - тяхната значимост и опазване" и "Ползата от веганството за балансиране на живота на Планетата".

И така – началото е утре, 6 юни, от 17 часа. Входът за един ден е 5 лв., за два дни - 8 лв., а за три дни - 12 лв.

 

Съветът ни е: Не пропускайте! Защото тази „спирка" преди истинското начало на лятото, ще ви даде неповторим заряд!