Шофьорът - също полски гражданин - заспал на волана. Вижте новините в краткото видео.

Автобус с полски ученици катастрофира сутринта на главен път Русе – Варна, край Разград. Всички 51 пътници са без наранявания. 52-годишният шофьор, също полски гражданин, е признал, че е задрямал на волана и е изпуснал завой. Близо 3 часа младежите чакаха на пътя да пристигне друг автобус от Варна, за да ги извози до лагера им на „Златни пясъци”.

 

На втория ден от т. нар. в народния календар „Горещници”, в 9 области на страната е обявен код „оранжев” за опасни температури, където се очаква живакът да достигне до 40 градуса.

 

Пожарът в Сакар планина е ликвидиран, а огнеборците се изтеглиха от мястото. От снощи няма нови огнища на пожара, който пламна в четвъртък следобед. Три дни, над 300 пожарникари, горски и доброволци, с повече от 60 пожарни коли се бориха с опасността. Огнената стихия унищожи над 3500 гора, храсти и треви.

 

В Румъния над 18 млн. души могат да гласуват в референдум за потвърждаване решението на парламента за отстраняване от длъжност на президента Траян Бъсеску. Стига 50% от гласоподавателите участват в референдума, резултатът от него ще определи съдбата на държавния глава. Управляващите обвиниха задържалия се 8 години на поста Бъсеску в системно превишаване на правомощия и така се стигна до импийчмънт при гласуване в парламента.