Транспортният министър вече каза, че наказанията ще стават по-сурови

Двама железничари бяха задържани за кражба на 147 метра ЖП релси, която са извършили в началото на месец юли. Служители на РУ „Транспортна полиция” – Горна Оряховица са направили арестите през уикенда. Сигнал бил подаден на 10 юли от представител на частна охранителна фирма в района.

На 4 август криминалистите получават информация, че близо до мястото на кражбата навлиза лекотоварно превозно средство. Полицията загражда региона и задържа 42-годишния К.М., служител на БДЖ от Горна Оряховица, и Н.П. на 46-години, железничар от село Драгижево. При оглед на местността били открити бутилка пропан-бутан, гаечен ключ, стегателните плочки на ЖП релсите и количка.

Откраднатите релси са били предадени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. На извършителите е повдигнато обвинение и работата по случая продължава.

Вчера, на 6 август, след проведена целодневна среща във финансовото ведомство заради кризисното положение в БДЖ, транспортният министър Ивайло Московски каза, че наказанията за кражба ще бъдат по-големи. По думите му ще бъдат заложени мерки за промени в закона, така че да се утежнява криминалното деяние кражба на резервни части и горива.