По техни сметки без работа ще останат 2-3 хиляди души

Продължават вълненията на собственици на заведения в Студентски град. Те са готови на протести заради плановете всички дискотеки и игрални зали, които са на по-малко от 100 метра от общежитията, да работят най-късно до 22.00 часа.

За да избегнат вечерния час, те предложиха контрамерки за правилата на живот в студентските градчета. На 26-ти септември ще ги предложат и на образователната комисия в парламента.

Ако вечерният час бъде окончателно одобрен, нмного заведения ще трябва да затворят, тъй като работно време до 22.00 ч. е равносилно на фалит. Това означава, че всички хора, които работят в тях, ще останат на улицата. По сметки на собствениците на заведения в района без работа ще останат 2-3 хиляди души.

От друга страна, преместването на заведенията в година на криза също е немислимо, посочват собственик на заведение.

Някои дори определиха мярката като „поредната репресия срещу бизнеса в България”.

Собствениците на заведения смятат, че затварянето на кръчмите и дискотеките в 22.00 часа няма да реши проблемите в Студентски град. Затова предлагат други мерки, които да гарантират безопасността, като това да има повече полицаи на места, да се поставят камери и осветление и да има диспечерски център, който да реагира при спешни ситуации.

Ако вечерният час остане,  собствениците на заведения са готови и на протести, в които ще ангажират студентите и служителите си.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Георги Георгиев