Това гражданско сдружение в момента е партньор на СДС, заяви независимият депутат Димитър Карбов

Нова партия може да се появи скоро на политическата сцена у нас. Това съобщиха в студиото на „Здравей, България” независимите депутати и членове на сдружение „Патриот” Валентин Николов и Димитър Карбов.

 

„Движението „Патриот” може да стане партия и това е съвсем закономерно в навечерието на парламентарните избори”, заяви Димитър Карбов.

 

„Патриот” е възникнало спонтанно през пролетта, след като стана ясно, че на следващите избори няма да има „Синя коалиция” и в момента движението е партньор на СДС.

 

Независимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов в края на миналата седмица внесоха в Народното събрание кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия, която беше издигната от СДС. 

 

„Ние постъпихме национално отговорно, за да спре кризата в Конституционния съд”, заяви Валентин Николов. „Това е и част от ангажиментите ни за съвместна парламентарна дейност със СДС”, допълни той.

 

Според Валентин Николов скоро ще има и още една партия на политическия „небосклон”.

 

„Нова партия, наречена „Единство”, ще бъде създадена скоро. Тя ще стане партньор на ДСБ, но това трябва да мине през трупа на СДС”, заяви Валентин Николов.

 

Той обвини Иван Костов, че е инициирал план за разбиването на СДС, а Надежда Неински, че се е „осребрила” от членството си в партията и в момента й „забива нож”.

 

„Това се прави, за да просъществува новата партия „Единство”, допълни Николов.

 

Според него обаче след този скандал СДС ще излезе много по-силна партия, след като „се прочисти от такива хора”, и със сигурност ще има представители в следващия парламент.