Отменени са повече от 2 000 полета

Най – малко 9 души са загинали, а 700 хил. домакинства и офиси са останали без ток след рекордните снеговалежи и ураганните виелици, които връхлетяха североизточните части на Съединените щати.
    
Бурята обхвана територии от Големите езера до атлантическото крайбрежие и затрупа Североизтока със снежна покривка с дебелина до 1 метър. Множество хора са били блокирани в колите си и се наложило да бъдат спасявани. Пожарникари, включили се в спасителните операции, разказват, че не са виждали нищо подобно през целия си живот.

„За хората това изживяване беше доста стряскащо, повечето от тях бяха останали без мобилни телефони, без гориво, без никакви връзка с външния свят и бяха доста изплашени” споделя един от спасителите.

14-годишно момче от Бостън не е имало късмета да бъде спасено навреме. То починало от отравяне с въглероден оксид, докато стояло на топло в кола с работещ двигател. Спасители обаче успели да разчистят снега навреме в град Уорчестър, за да може медицински екип да стигне до къща, в която бременна жена трябвало да роди.

По крайбрежието имаше вихрушки и наводнения, но щатите Масачусетс и Кънектикът вече отмениха забраната за пътувания. Около 2 200 самолетни полета бяха анулирани. Постепенно положението се нормализира в повечето засегнати населени места. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви, че нюйоркчани са късметлии, защото са се разминали с най-лошото. Аварийни екипи почистват улиците и пътищата, отстраняват повалените дървета и възстановяват подаването на електричество.