Акцията ще продължи една седмица

Засилени проверки на автобусите и товарните автомобили, движещи се по пътищата на България, започва Пътна полиция, съобщиха от МВР. Ще се следи дали превозните средства имат сключена задължителната застраховка "Гражданска отговорност" и дали превозните средства са с платена винетна такса.

 

В проверките ще се включат и служители на криминална и икономическа полиция, които паралелно ще следят за превоз на нелегални емигранти и трафик на хора, пренос на наркотични и упойващи вещества, незаконни огнестрелни оръжия, крадени или недекларирани стоки и др.

 

При проверките униформените ще използват и новите работни станции за отдалечен достъп, които дистанционно следят за стикери за "Гражданска отговорност".

 

Акцията ще продължи една седмица като част от плана на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (TISPOL) и ще се проведе паралелно на територията на целия Европейски съюз.

 

Проверките по метода "широкообхватен контрол" ще се осъществяват от пътните полицаи съвместно със служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".