Така решили децата на бизнесмена, който почина в края на март

Тленните останки на руския олигарх Борис Березовски ще бъдат погребани в британската столица, след като приключат съдебномедицинските експертизи, предаде РИА Новости. Информацията е на руската телевизия „Дожд”, която се позовава на свои източници.

 

Според канала решението за погребението на руския олигарх в Лондон било взето от неговите деца – дъщерите му Елизавета и Екатерина. Бизнесменът почина в края на март във Великобритания, където живееше в изгнание от години заради конфликта му с управляващите в Русия кръгове около руския президент Владимир Путин.

 

Датата на погребението още не е известна, съобщи кореспондент на „Дожд”. Нежеланието той да бъде погребан в Русия е свързано с това, че повечето от близките му живеят на Запад, отбелязва каналът, цитирайки приближен на семейството.

 

Борис Березовски беше открит мъртъв от свой телохранител във ваната в дома му в Аскът, графство Бъркшир. В началото на седмицата излязоха първите резултати от разследването. Смята се, че смъртта е настъпила в следствие на обесване. Окончателното мнение на специалистите ще бъде оповестено след няколко седмици, когато са готови допълнителните експертизи.