Евродепутатът заподозря социалистите в опит да отцепят хора от “Атака”

Въпреки че Национал-демократичната партия получи едва 0,98% от гласовете на парламентарните избори, лидерът й, евродепутатът Димитър Стоянов, смята, че има и по-лош вариант – да не вземеш никакви гласове. В студиото на „Здравей, България” бившият член на „Атака” даде своя коментар за причината едни националисти да берат успешно плодовете на народното недоволство, а други да останат зад борда.

 

Цялата тази ситуация на апатия, затвърдена на тези избори, „спечелени от купените цигански гласове, от феодализираните турски гласове, от корпоративния вот”, е отблъснала хората от гласуването, смята Стоянов.

 

По думите на бившия сподвижник на Волен Сидеров, въпреки доброто представяне на националистическите формации, партия Атака” е загубила минимум 150 хил. гласа от последните избори. „Единствената причина, че ще вземат същия брой депутати е, че хората не отидоха до урните”.

 

Според Димитър Стоянов националистическият вот трябва да се реформира, защото той няма да бъде допуснат от Брюксел да управлява. В същото време евродепутатът заподозря социалистите в опит да реализират неосъществения си план от 2005 г. за отцепване на депутати от „Атака”, които да подкрепят правителство на БСП и ДПС. 42-рият парламент е мъртво роден, смята Стоянов, и трябва възможно най-бързо де се отиде на нови избори.

 

Гледайте цялото интервю с Димитър Стоянов във видеото.