Съседи на Ваня я обвиниха в лъжа

Голям скандал избухна в църквата в Стамоблийски, където 30-годишна жена, прикована на инвалидна количка, обяви, че е станало чудо като е проходила за първи път в храма. Нейни съседи публично я обвиниха в лъжа и пред нея разкриха, че тя е могла да става и ходи веднага след като се е завърнала от операция в Белгия, а не след молитвата на местния свещеник тази неделя.


Малко след като Ваня разказа в ефира на „Здравей, България“ за чудото – как с Божията помощ е проходила за първи път в църквата след неделната литургия, в храма настана нещо необичайно.


Абсолютен цирк, абсолютен цирк е това. Какво чудо? Какво чудо? Възмути ме това, че цяла България ще си въобрази, че това е чудо и ще тръгнат бедните хора тук да носят пари да им правят чудо. Лекарите й казали, че трябва да ходи. От нея зависило да ходи. Научих я да слиза по стълбите. Аз имам магазин срещу тях. Заведох я до магазина ми. Там има решетки, ходеше”, обяснява Янка Пейчева.


В храма се стигна до намесата на полицията, която успокои страстите. Ваня се разплака и отрече обвиненията, че лъже.


Свещеникът отрече обвиненията, че от съдбата на Ваня прави евтин пиар за себе си и църквата.


Ваня, която от дете е прикована на инвалидната количка, е претърпяла седем операции. Последните две са били в Белгия. Там са й поставени шини, с помощта, на които е трябвало да се движи, обясни за Нова личната й лекарка.


За да стъпва по-уверено, Ваня се нуждае сега от сериозна рехабилитация, допълни още нейната лекарка.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев