По думите му основното нещо, към което се стремят в ГЕРБ, е младите хора да останат в България

„Разходът, който прави държавата, за да осигури протестите, се равнява на разходите за провеждане на предсрочни парламентарни избори”, заяви в Банско бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той допълни, че в момента е създадена една среда, която не е работеща - всичките администрации в министерствата са блокирани.

 

"Още се говори за кадровите назначения, които трябва да бъдат извършени. Всички видяхме, че БСП, ДПС и „Атака" реално не извадиха този потенциал, който действително да бъде припознат от хората, от държавата и европейските институции. За всяко възлово назначение имахме реакция от Европейската комисия и от гражданското общество, а политиците от тройната коалиция се правят, че нищо не се случва”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Цветанов е категоричен, че единственият изход да се излезе от политическата и икономическа криза в страната, е провеждането на предсрочни избори, възможно най-скоро, за да продължават да се усвояват европейските средства, които са в сегашния програмен период.

 

Той подчерта, че ГЕРБ ще участва в парламента, когато бъдат насрочени точки за разглеждане на изменение в изборното законодателство.

 

По думите му основното нещо, към което се стремят в ГЕРБ, е младите хора да останат в България. "Трябва да осигурим необходимите условия за реализация на българските младежи след напускане на училище. Искаме да бъдем широко отворени за диалог с всички, които изповядват център-дясно в политическата ориентация", коментира Цветанов.