Момиченцето е съдено от застрахователната компания

11-годишно дете може да бъде осъдено да изплаща стотици хиляди левове заради катастрофа, при която е загинал баща му. Съди го застрахователната компания. 

 

Роднините на малката Веселина от Хасково вече 7 години се чудят как е възможно това да им се случва.

 

На 7 октомври 2006 година 35-годишният Веселин Карамфилов умира в катастрофа край Харманли. Семейството изживява много трудно смъртта му. Няколко месеца крият от 5-годишната му дъщеря преди да й кажат, че повече няма да види баща си.


 
Загубата обаче не е единствената драма на семейството. Следствието установява, че Веселин е причинил катастрофата след употреба на алкохол и малко по-късно застрахователите завеждат дело.Единствен наследник е дъщерята на загиналия мъж – Веселина.


 
Роднините разказват, че на практика детето е наследило няколко стола и маса, както и останките от катастрофиралата кола. Всички останали са се отказали от наследство, но детето първоначално не е било припознато от бащата, а след това е било късно за отказ. След две инстанции съдът постановява присъда в полза на застрахователите за 10 700 лева.


 
Следващата седмица делото се връща отново в съда, който трябва да постави в крайна сметка дали и колко ще плати 11-годишната вече Веселина. След 7 години дела роднините изчисляват, че заедно с лихвите сумата може да стигне стотици хиляди левове.

 

 Лъч надежда идва от писмо на застрахователите, които твърдят, че няма да искат пари от детето.


 
А роднините недоумяват как е възможно дете, останало сирак, да бъде въвлечено в подобна съдебна битка.