Прехвърлянето на топката е гавра, смята Илияна Йотова

„Не мога да разбера кога и какво трябва да се случи, за да има Консултативен съвет за национална сигурност при президента, заяви в „Здравей, България” евродепутатът Илияна Йотова в коментар на кризата с бежанците у нас. По думите й прехвърлянето на топката между кметството в София и Вътрешното министерство е повече от гавра.

 

Йотова и нейният колега Слави Бинев настояват българските институции да се ангажират по-активно и съвместно с разрешаването на проблема.  

 

Определено няма държавност. И двете страни са виновни в случая”, смята Бинев. Според него България трябва да поиска помощ от Европа, включително от държави, които имат опит в тази сфера. „Проблемът не е само с парите. Той е свързан още с организацията и логистиката”, посочи евродепутатът.

 

„Още преди две години Агенцията по бежанците би трябвало да е спечелила едни пари, с които да бъдат изградени определени съоръжения, защото се знаеше, че бежанци към България щеше да има. Да зададем въпроса къде са тези пари. От тази сума зависи следващата финансова помощ, която ще отпусне Европейската комисия”, отбеляза Илияна Йотова.

 

Целия разговор по темата за бежанците можете да проследите във видеото.