Ако ГЕРБ се държеше като опозиция, "Атака" нямаше да има такова значение, смята Илияна Йотова

„‘Атака’ се превърна в символ на политическото брокерство. Това означава да си между два интереса и да лобираш за единия или другия”, коментира евродепутатът Слави Бинев в „Здравей, България”. „На един политик, когато му излезе име, че се върти или се врътка, няма никакво вадене от тази работа”, добави членът на Европарламента, избран преди време с подкрепата на националистическата партия.   

 

„Човек трябва да бъде много константен в поведението си. Трудно е, но това е съдбата. Истинският патриотичен съюз, който продължи пътя, е Националният фронт за спасение на България на Валери Симеонов”, посочи Бинев, чийто политически път се раздели с този на Волен Сидеров и хората му и се приближи до този на Симеонов и групата около него.

 

БСП не плаща цена за това, за което говори г-н Бинев”, коментира евродепутатът Илияна Йотова. „Ако ГЕРБ си изпълняваше конституционното задължение да ходи на работа, „Атака” щеше да бъде една опозиционна партия в парламента. Неслучайно твърдя, че г-н Бойко Борисов е най-големият рекламен агент на Волен Сидеров. Те са като скачени съдове. В момента, в който ГЕРБ си заемат мястото на опозиция, „Атака” няма да има това значение, което има в момента”.

 

„Това са националисти, ние с тази партия нямаме нищо общо, напротив – казваме, че това е една антиевропейска политика, ще се борим срещу това на европейските избори. Стига с тези шаблони за заложниците. Няма такъв филм”, добави още представителят на социалистите в Европейския парламент.

 

Ако в даден момент парламентът не може да работи, се отива на избори, отбеляза Йотова. По думите й обаче „в момента България няма нужда от избори, защото трябва да се състави бюджетът за следващата година, да се подпише договорът за партньорство с Европа, за да се види как ще се разпределят парите за следващите седем години и ако кабинетът наистина си изпълни програмата, която заяви – защо трябва да има избори?”.  

 

С това мнение не се съгласи Слави Бинев, според когото изборите са наложителни, защото политическият монопол не е разграден. Съгласи се обаче с определението „рекламен агент” за бившия премиер Борисов, но не на Сидеров, а на Пламен Орешарски. „Когато хората излизат на улицата, Борисов казва – ще се върнем на власт и хората веднага си отиват по къщите, защото не могат да си представят, че това ще се случи.”

 

Целия разговор можете да проследите във видеото.