Така незрящата му съпругата ще бъде оперирана

Миналата седмица ви разказахме историята на 79-годишния Стоян, който продава гевреци пред сградата на Националния осигурителен институт. Така той събира пари за операция на незрящата си съпруга. 

 

Няколко дни по-късно зрителите на Нова телевизия събраха пари, а една от големите болници в София предложи медицинска помощ

 

Срещнахме Стоян да продава гевреци пред сградата на Националния осигурителен институт. Събираше пари за операция, която да помогне на съпругата му да прогледне. Възрастните хора опитали да изтеглят кредит, но заради ниските им пенсии, никоя банка не склонила да им даде. Стоян и Надежда се надяваха само на едно – кредит от 3000 лева за операция и за неплатени сметки. Само за седмица зрителите на Нова телевизия откриха сметка на името на незрящата жена и събраха пари за операцията.

 

В кампанията се включи и Златка Димитрова. Тя събрала 2000 лева от познати и непознати от цялата страна. 

 

В щастливия край на историята се намеси и една от големите столични болници. От там предложиха медицинска помощ на Надежда

 

Силно развълнувана, Надежда се обади на екипа ни и помоли да предадем на хората да спрат да събират пари за нея. Вече имала достатъчно за операцията. 

 

Целия репортаж гледайте във видеото.