Репортажи и директни включвания от една от най-горещите точки в света

Водещият на „Новините на Нова” Николай Дойнов е специален пратеник на телевизията в Украйна, за да отразява най-голямата протестна вълна след Оранжевата революция преди девет години.

 

В серия от преки включвания и репортажи той и операторът Росен Илиев показват какво кара стотици хиляди украинци да стоят по улиците на големите градове въпреки минусовите температури. В Киев Николай Дойнов търси отговор на въпроса дали бившата съветска република ще поеме по пътя на европейската интеграция, или ще остане в сянката на Русия. 

 

„Една част от хората, които протестират вече две седмици, настояват за продължаване на преговорите с Европейския съюз” – разказва в един от репортажите си дългогодишният водещ на „Новините на Нова”. „А другата половина са провокирани от милиционерския произвол по време на протестите” – допълва той.

 

Първото директно включване на Николай Дойнов бе още преди 6 часа тази сутрин в „Здравей, България”. От площад „Независимост” в центъра на Киев той разговаря с Ани Цолова и Виктор Николаев и предаде развитието и настроението на безпрецедентните граждански протести през 13-ата нощ от започването им.

 

„Тук действително е много студено, но за сметка на това духът през последните 6-7 часа беше изключително висок – нещо, което съм виждал много, много рядко. Хората тук са решени да стиг-нат докрай” – сподели пред зрителите на Нова ТВ Николай Дойнов.

 

Малко след 8:30 часа, в директна връзка със „Здравей, България”, бе излъчен и специалният репортаж на Николай Дойнов и оператора Росен Илиев. Отразяването на актуалните събития от украинската столица от екипа на Нова ТВ продължава през целия ден, а следващото директно включване на Николай Дойнов ще бъде в централната емисия на „Новините на Нова” днес точно в 19:00 часа.