Десет коли са се сблъскали тази сутрин на магистрала „Струма”

Гъста мъгла покри почти цялата страна и създаде много проблеми с трафика. Трима души пострадаха при верижна катастрофа с 10 коли на автомагистрала "Струма" в района на Долна Диканя.

 

Малко след 9 сутринта. Гъста мъгла е обгърнала магистралата. Асфалтът е заледен като стъкло. Резултатът верижна катастрофа на 10 коли.


Водачите обвиниха пътната агенция за липсата на опесъчаване на участъка. В Дупнишката болница са откарани трима души с леки наранявания и фрактури на крайниците.


В същото време в другото платно, автомобил се завърта и се блъска в мантинелата. Заради силната мъгла и поледиците от Пътна полиция съветват да караме със съобразена скорост и повишено внимание. Важно е да спазваме по-голяма дистанция. Така ще имаме повече време за реакция.


Според специалисти моментът от виждане на опасността до натискане на спирачката е 1 секунда. Ако сме шофирали с около 60 километра, то колата ни ще измине поне 18 метра, докато започне да спира.


Затова експертите са категорични, че шофираме ли трябва да сме концентрирани на 100 процента, за да увеличим времето си за реакция.


Повече по темата гледайте във видеото.