Според Георги Милков държавата се гради на митологии

Журналистът Георги Милков изрази в „Здравей, България” съмнение относно появилата се информация, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун е хвърлил чичо си жив на освирепели от глад кучета. 

 

„Съмнявам се за историята с кучетата. Най-вероятно той е разстрелян. Това с кучетата ми идва малко в повече”, каза Милков.

 

По думите му в Северна Корея има сериозна бутафорност. „Това, което виждаш, невинаги е онова, което е. Цялата държава се гради на митологии. Историята с кучетата е поредният мит. Ким Чен Ун прави всичко, за да запази властта си. Колко хора ще се вдигнат на бунт, след като той е готов да екзекутира собствения си свако”, коментира Георги Милков. 

 

По думите на журналиста по време на управлението на бащата на Ким Чен Ун всъщност е управлявал именно екзекутираният свако. Милков допусна, че в настоящето чичото е прекрачил някаква граница. 

 

Журналистът Сашо Диков, който е бил в Северна Корея през 1989 година, е категоричен, че в държавата има симулация на нормален живот. „Там има адска бедност, тотално оскотяване на хората”, подчерта Диков. 

 

Целия разговор гледайте във видеото.