Николай Бареков се прицели в премиерския пост

С обещания за край на безработицата и таблети за всяко дете беше даден официалният старт на партията "България без цензура".

 

Пред пълната Зала 1 на НДК лидерът й Николай Бареков поиска два управленски мандата, заяви, че целта му е да стане премиер, а за финал на 40 -минутната си реч Бареков рецитира стихотворението "Вяра" на Никола Вапцаров. 

 

Подкрепа за новата партия изрази бившият главнокомандващ на силите на НАТО генерал Уесли Кларк. В публиката бяха и двама настоящи депутати - напусналият наскоро ГЕРБ – Светлин Танчев и Румен Йончев от "Коалиция за България". Името на Йончев нашумя през последните дни заради визитата му с още трима народни представители в Тайван. 

 

Николай Бареков прикани червения депутат да напусне групата на левицата в парламента. А към политическия елит отправи предупреждение.

 

„Призовавам при промените на Наказателния кодекс да не се премахва доживотното наказание, защото в следствие на действията на моето управление редица политици ще бъдат разследвани, обвинени от прокуратурата и осъдени с тежки присъди”, каза Бареков.