Този път опозицията ще атакува правителството за провал в сферата на сигурността

ГЕРБ ще внесе пореден вот на недоверие. Този път опозицията ще атакува правителството за провал в сферата на сигурността. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

 

Очаква се искането да бъде внесено в средата на февруари. Това ще е трети поред вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски”.

 

От БСП заявиха, че нямат никакви притеснения относно вота на недоверие. Уверени са, че правителството ще защити работата си, както винаги досега.

 

„Аз мисля, че толкова провали вече там се насъбраха и дори, че медийно се опитват да прикрият проблема с бежанците. Изведнъж беше "бум", всички всеки ден само това правеха и сега все едно се изпариха. Те нито са се изпарили, пак са си по градовете, пак са си по джамиите, пак са си тук. Просто дойде команда от "фамилията" да не се пише по тази тема. Така че това ще бъде вотът”, добави Борисов, цитиран от БГНЕС.

 

Припомняме, че досега имаше два вота на недоверие. Първият - за неуспех на правителството в сферата на инвестиционното проектиране, а вторият – за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата.

 

Във връзка със скандалите около подслушването на политици Борисов коментира: „Това е безпардонно подслушване. Вие видяхте какви детски обяснения дават на лична кореспонденция - видите ли, не били МВР или ДАНС, а частни структури, които всъщност, по смисъла на закона са организирани престъпни групи”.