Документът бе утвърден от министър-председателя

Премиерът Пламен Орешарски прие и утвърди доклада на Комисията за преградното съоръжение на българо-турската граница, който акцентира върху отстраняването на пропуските и търсенето на възможности за намаляване на разходите. Документът съдържа три основни препоръки, стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

 

Първата предполага вътрешният министър, министърът на отбраната, директорът на „Гранична полиция” и командирът на Сухопътни войски да преценят необходимостта от мерки за отстраняване на пропуски, слабости и нарушения и да предприемат действия спрямо допусналите ги служители.  

 

Авторите съветват също предвидените разходи за изграждане на съоръжението през втория етап на операция „Съвместни усилия“, в размер на 1 540 894 лв., да бъдат за сметка на бюджета на Министерството на отбраната.

 

С цел намаляване на разходите за изграждане на съоръжението комисията предлага военното ведомство да прецени възможността за промяна на договорените цени по сключените договори за доставка на материали.

 

Докладът е изпратен на вицепремиера Цветлин Йовчев и военния министър Агнел Найденов, отбелязват от информационната служба на Министерския съвет.