Линейка и конвой от полицейски коли са откарали мъжа към болница, не е ясно дали е ранен

Драмата в Лясковец приключи. Психичноболният 53-годишен мъж е задържан. Линейка, придружена от конвой от полицейски коли, са извели Петко Савов от къщата му. Не е ясно обаче дали той е ранен.

 

Хората в града коментираха, че заложник може би е била собствената му майка, която се е грижела за него през последните години, когато е спрял да излиза от дома си.

 

Стана ясно, че кооперацията, в която живее мъжът, е на три етажа. Горните два са били обитавани от хора, които не са могли да напуснат жилището си, тъй като са се страхували да не попаднат на гранати. Бе обявено, че Савов е поставил взривни устройства. Хората са откарани за преглед в болница, но към момента няма информация за състоянието им. 

 

В момента оперират двама от по-тежко пострадалите полицаи. Единият е ранен в ръката. Няма опасност за живота им. 

 

Припомняме, че тази сутрин психичноболният Петко Савов се барикадира в къщата си в Лясковец и започна да стреля по хора. В резултат на това се стигна до убийството на един полицай, а други трима бяха ранени.

 

От няколко месеца мъжът пишел писма до директора на намиращото се в близост до дома му училище, че притежава три ловни пушки и смята да ги използва, защото има непоносимост към деца и шума, който създават. 

 

Репортер: Кремена Недялкова