Кметът на Лясковец определи фамилията на Петко Петков като отдавнашен проблем на общината

„Мина наредба, която трябваше да подпишем, да не ходим там, защото било опасно. Аз не съм го виждал никога този човек. Никой не прие на сериозно тези предупреждения, защото никой не го познава и не знае, че е такъв човек. Всичко ходеха пак там да играят.”
 
Това разказа ученик от Лясковец за „Събуди се” във връзка с твърденията, че учениците са били предупредени да избягват района около жилището на психично нестабилния Петко Петков, който вчера, 14-и март, откри огън по спецполицаи, уби един и рани трима. 
 
„Говореше се, че той е заплашвал децата, особено по-малките, защото са вдигали шум долу на игрището”, допълни Мирослав.
 
Той отрече да е чувал оплаквания от Петко Петков и обясни, че учениците разбрали от миналата наредба за заплахите на мъжа и опасността, която е представлявал за тях.
 
Пред „Събуди се” кметът на Лясковец Ивелина Гецова заяви, че мъжът е бил проблем отдавна за общината:
 
„Това е една фамилия, която непрекъснато пише жалби до някаква институция. По-голямата част от случаите жалбите ги пишеш майката.”
 
По думите на Ивелина Гецова, оплакванията и заплахите от страна на Петков срещу учениците от намиращото се в близост до дома му училище датират от декември.
 
„Години наред няма нито жалби, нито сигнали, подавани срещу него от негови съграждани. Аз си го обяснявам с това, че той поддържа много ограничени контакти, допълни кметът на Лясковец.
 
Гецова определи действията на директора на училището като „адекватни”.
 
Повече гледайте във видеото.